Bedrijf Register
Image default
Bedrijvengidsen

Waarom zou je kiezen voor een refurbished iPhone X?

 

Veel innovatieve kenmerken, zoals Face ID, Super Retina display, de A11 bionische chip met neural engine en een TrueDepth-camerasysteem: zo werd de iPhone X aangekondigd. Apple noemde het de smartphone van de toekomst, waarbij de veiligheid van de telefoon hoog in het vaandel stond.  De iPhone X werd ook voor het eerst volledig uit glas gemaakt en alles functioneerde door middel van een touchscreen waarbij de home button verviel. In 2017 kwam de iPhone X op de markt. Tegenwoordig heb je ook al de iPhone XR en de XS.

Wat is de prijs van een nieuwe iPhone X?

Met een dergelijke futuristische mobiele telefoon kun je verwachten dat de aankoopprijs aanzienlijk hoog is. Een losse iPhone X kostte al gauw meer dan €800 nieuwprijs. Met de komst van de iPhone XR en XS is de iPhone X ook nauwelijks meer te krijgen. De iPhone XR kost circa €700 en de iPhone XS tussen de €700 en €850.

Wat houdt refurbished in?

Een refurbished iPhone is een door een bedrijf gereviseerde iPhone, nieuw of tweedehands, die opnieuw verkocht wordt. Hierbij is de iPhone hygiënisch gereinigd, gecontroleerd en gerepareerd, voordat die opnieuw te koop wordt aangeboden. Een refurbished toestel heeft een aantal voordelen:

  • Je koopt een smartphone voor een lage prijs met een prima kwaliteit
  • Je hebt gewoon garantie van een of twee jaar op je toestel
  • Hoge betrouwbaarheid van je toestel
  • Je hebt veel keuze, waaronder uit oudere modellen van iPhone
  • Je bent milieubewust bezig

 

Wat zijn de prijzen van een gereviseerde iPhone X?

Een refurbished iPhone X is vele malen goedkoper dan een nieuw toestel. Voor een refurbished iPhone X betaal je slechts tussen de €400 en €550. Ook kun je de iPhone XR en XS al gereviseerd krijgen. Voor een XR betaal je tussen de €450 en €500. Voor de XS betaal je €500 á €550. Uit bovenstaande komt duidelijk naar voren dat je honderden euro’s kunt uitsparen bij de aankoop van een iPhone X, wanneer je kiest voor een refurbished toestel. Hiervoor hoef je niet aan kwaliteit en veiligheid in te leveren.

Waarom kiezen voor een gereviseerde iPhone X?

Naast de lage prijs, is de kwaliteit van een refurbished toestel niet minder dan die van een nieuw toestel, want een gereviseerde iPhone wordt streng gecontroleerd en defecte onderdelen worden direct gerepareerd. Daarnaast heb je meer keuze bij een gereviseerd toestel, omdat je voor zowel de X, XR en XS kunt kiezen, terwijl je in veel winkels een nieuwe iPhone X al niet meer krijgt. Daarnaast heb je bij een refurbished iPhone X ook gewoon garantie, net als bij een nieuw toestel. Deze garantieperiode bedraagt een á twee jaar, afhankelijk van welk refurbished bedrijf je kiest. Overigens heb je bij de meeste bedrijven dertig dagen bedenktijd, dus bevalt je gereviseerde telefoon niet binnen die tijd dan kun je hem retourneren en je geld terugkrijgen.