Bedrijf Register
Image default
Gezondheidszorg

Een tweepersoonsbed nodig? Lees meer hierover

Wat is een tweepersoonsbed?

Een “tweepersoonsmatras” is een matrasmaat die in voor  tweepersoonsbedden wordt gebruikt. Het is een middelgroot bed, dat ruim aanvoelt voor een enkele volwassene, of wat krap voor een stel.

De termen double en full zijn uitwisselbaar. In bepaalde landen is de term full populairder geworden, dus zie je sommige fabrikanten niet vaak adverteren met tweepersoonsbedden. In andere delen van de wereld is double de meer gebruikelijke term.

Ongeacht of u de term vol of tweepersoons ziet, vergeet niet dat beide verwijzen naar exact dezelfde matrasmaat. Als u zich afvraagt wat het verschil is tussen dubbel en vol, dan is dat er niet.

  • Afmetingen tweepersoonsbed

De afmetingen van een volledig/dubbel bed zijn: 54 inch X 75 inch.

De breedte van een tweepersoonsbed is 54 inch, of 4 feet 6 inches. Dit maakt het ruim voor één persoon, maar vrij krap voor twee.

De lengte van een tweepersoonsbed is 75 duim, of 6 voet 3 duim. Dit biedt voldoende beenruimte voor wie kleiner is dan 1 meter, maar het kan krap aanvoelen voor wie langer is dan 1 meter.

  • Wie moet een tweepersoonsbed kopen?

De term “tweepersoons” kan de indruk wekken dat deze matras geschikt is voor twee personen. Dit is echter niet het geval voor de meeste paren.

De breedte van een tweepersoonsbed is slechts 54 centimeter, slechts 15 centimeter breder dan een eenpersoonsbed. Vergelijk dit met de breedte van een queen (60 inch) of een king (76 inch), en u begrijpt waarom tweepersoonsbedden krap aanvoelt voor twee slapers.  In elke kamers hetzij het met een een-of tweepersoonsbed is, is een spiegel onmisbaar. De meeste mensen kiezen voor een spiegel rond van rand.

  • Dus voor wie is een tweepersoonsbed?

Voor het grootste deel raden wij tweepersoonsbedden aan voor alleenstaande volwassenen die meer ruimte willen dan een tweepersoonsbed. Het tweepersoonsbed kan voor een alleenstaande heel ruim aanvoelen, en er kan ook een partner in slapen.

Dit formaat is ook een goede keuze voor kinderen en tieners, omdat kinderen in de groei er lange tijd in passen. Terwijl een eenpersoonsbed krap aanvoelt voor een opgroeiende tiener, kan een full gemakkelijk plaats bieden aan uw kind totdat het klaar is om een eigen bed te kopen.

Een double/full is een goede middenweg tussen tweepersoonsbedden en een queen. Het is betaalbaar en past goed in kleine ruimtes, maar voelt toch veel ruimer aan dan eenpersoonsbedden.

Om uw kamer geheel op te fleuren met een spiegel rond is de beste oplossing.

tweepersoonsbed