Bedrijf Register
Image default
Marketing en reclame

Wat betekent een korte autolease?

Zakelijke shortlease voor auto’s is de dienst die een bedrijf het recht geeft om een ​​voertuig op korte termijn te leasen en te gebruiken. De periode van een shortlease loopt van 1 tot 24 maanden, terwijl een traditionele lease pas vanaf 24 maanden kan. Hoewel de lease service het bedrijf in staat stelt het voertuig naar eigen inzicht te gebruiken, is het geen eigenaar van het voertuig. Het is dus vergelijkbaar met het huren van een auto. Zowel kleine als grote bedrijven maken gebruik van autoleasing voor hun medewerkers. Autolease is een grote hulp voor zowel grote als kleine bedrijven, omdat het hen helpt geld te besparen bij de aanschaf van een voertuig. Veel bedrijven maken tegenwoordig gebruik van auto leaseovereenkomsten omdat dit ook beter is dan het kopen van een bedrijfsauto. Afhankelijk van de activiteiten van het bedrijf, kan het gebruik van voertuigen slechts voor een korte periode zijn. Het is dus vrij duur als deze bedrijven een voertuig kopen met als enig doel een auto voor een kort moment nodig te hebben. Als ze overstappen op het huren van een auto, kan het erg duur zijn omdat het huurtarief dagelijks in rekening zou worden gebracht. Shortleasen zal de betere keuze zijn.

 

Verschil tussen autohuur en autolease

Een autohuur en een autolease zijn vrij gelijkwaardig. Beiden laten je bedrijf een voertuig voor een korte periode gebruiken. Het verschil tussen het huren en leasen van de auto is de duur en het proces. De meeste diensten die autoverhuur mogelijk maken, variëren vaak van een dag, tot een week. Terwijl het leasen van een auto langer duurt, vaak vanaf 24 maanden. Echter zijn er ook partijen bij wie je voor een kortere periode een auto kunt leasen, dit wordt ook wel shortleasen genoemd. Zo kun je bij Shortlease123 al vanaf één maand een auto leasen.

 

Moet je bedrijf een lease nemen?

Als je een ondernemer bent, is de kans groot dat je een lease moet afsluiten. Soms kunnen bedrijven niet eens overleven zonder het gebruik van huur en lease. Zoals het gezegde luidt: “Je moet geld uitgeven om geld te verdienen”. Het zal erg moeilijk zijn om je bedrijf uit te breiden en je winst te verbeteren als je die eenvoudige regel niet kunt uitvoeren. De meeste bedrijven maken zelfs al gebruik van leases voordat ze met hun bedrijfsvoering beginnen. Dit is vooral het geval als je bedrijf afhankelijk is van veel on-site activiteiten. Je zult dan zeker een auto moeten leasen, zodat je medewerkers hun werk kunnen doen.