Bedrijf Register
Image default
Marketing en reclame

Wat is de toegevoegde waarde van video aan je website?

Ken jij de voordelen van video laten maken nog niet? Dan heb je wel een beetje onder een digitale steen geleefd. Video’s zijn helemaal hip en online populairder dan ooit. Websitebezoekers kijken veel liever een (korte) video, dan dat ze een uitgebreide tekst lezen. Dat heeft onder meer te maken met media-luiheid: we worden zo gebombardeerd met indrukken op het internet, dan we bijna nergens meer van opkijken. Wil je écht opvallen, dan heb je originele video nodig. Video spreekt aan omdat je er meerdere zintuigen gelijk mee aanspreekt: naast zicht ook het gehoor. Bovendien is tekst statisch. Videobeeld beweegt en vaak geweldig dynamisch.

Filmpjes maken het internet

Je hebt vast weleens meegemaakt dat je uren op YouTube hebt doorgebracht zonder dat je achteraf het idee had iets zinnigs te hebben gedaan. Zo verslavend is video dus. Het internet staat vol leuke kattenfilmpjes. Die bekijken we heus niet omdat we er zoveel van leren, maar puur voor het vertier. Uit onderzoek van Orion21 blijkt onder meer dat video’s 1200% (12 x) meer worden gedeeld dan linkjes en tekst tezamen. Met andere woorden: je vergroot je bereik met video. Een video laten maken zou dus eigenlijk een no-brainer moeten zijn. Hoe jet het ook doet, doe het goed: maak een strak gemonteerd geheel dat naadloos aansluit bij je doelgroep.

Hoge kwaliteit video

Er zijn verschillende soorten videoformats. Welk format je gebruikt, verschilt per situatie. Je kunt onder meer een testimonial video maken ,waarin je een klant aan het woord laat en namens jou andere consumenten voor je overhaalt om klant te worden. Een video van hoge kwaliteit doet wat je ermee beoogt te doen. Hierbij spelen creativiteit en professionaliteit sleutelrollen. Een voorspelbare, saaie en ‘geforceerd’ aanvoelende video slaat de plank mis.

Video en zoekmachines

Je wist het misschien nog niet, maar video toevoegen aan je website is ook dé manier om hoger in de zoekresultaten van Google te eindigen. Google is op zoek naar rijke, gevarieerde content. Door video toe te voegen, heb je behalve tekst ook beeld te bieden. Het gevolg? Google herkent de content op je website als meer ervaring, waardoor je hoger scoort in de rankings.

Waar kun je online video bij betrekken?

Je hebt veel aan online video binnen een goed opgezette marketingstrategie. Zo kun je video onder meer inzetten om je naamsbekendheid te vergroten. Denk ook eens aan een medium als YouTube dat plotseling voor je opengaat. Bovendien kun je via zoekmachines en sociale media het “verkeer” naar je website verhogen. Video is ook de manier om je bedrijf online te personaliseren. In video kun je je huisstijl – logo, kleurenpallet en spreuken – uitvoerig terug laten keren. Ook kun je klantreferenties delen, waarmee je weer andere consumenten aantrekt.