Bedrijf Register
Image default
Auto-industrie

Nieuwe Fiat Professional Scudo en Fiat Ulysse

Stellantis kondigt de Fiat Ulysse minivan en de lichte/middelgrote bedrijfswagen Fiat Professional Scudo aan. Deze nieuwe generatie voertuigen worden geproduceerd in de historische Noord Franse Stellantis-fabriek in Hordain. De Fiat Professional Scudo en Fiat Ulysse kunnen naar alle waarschijnlijkheid begin volgend jaar worden besteld.

De twee nieuwe modellen zullen beschikbaar zijn als ICE (Internal Combustion Engine) en als 100% elektrische (Battery Electric Vehicle) versie. Specifiek zullen de interne verbrandingsmotoren diesel-aangedreven zijn, gecombineerd met handmatige of automatische transmissie. Afhankelijk van de markt wordt het lichte bedrijfsvoertuig geleverd in vier configuraties: Van, Combi, Crewcab en Platform Cabine.

Beide voertuigen zijn gebaseerd op het EMP2-platform, waarvan het modulaire karakter het mogelijk maakt om aan alle specifieke behoeften te voldoen. Hetzelfde platform wordt ook gebruikt voor de Peugeot Expert en Traveller, de Citroën Jumpy en SpaceTourer, èn voor de Opel/Vauxhall Vivaro en Zafira Life.

Als resultaat van de historische joint venture in 1978 tussen de toenmalige Fiat- en PSA-groepen, werd in 1992 de fabriek geopend. Nu wordt het complex opnieuw de ‘bakermat’ de twee nieuwe Fiat- en Fiat Professional-modellen. Voor Fiat betekent dit een terugkeer naar de Franse fabriek waar enkele van haar succesvolle modellen werden gemaakt. Tussen 1994 en 2002 werd daar Fiat’s MPV, de Ulysse geproduceerd en van 1996 tot 2016 de Fiat Scudo bedrijfswagen.

De nieuwe generatie Fiat’s is een antwoord op de transitie naar emissievrije mobiliteit. En vooral op het toenemende gebruik van lichte bedrijfsvoertuigen in stedelijke gebieden, mede door de groeiende vraag naar online bezorgdiensten. Evenzo zullen de personenvervoerversies gezinnen in staat stellen te genieten van een ‘groene’ actieve levensstijl, profiterend van innovatieve techniek, comfort en geavanceerde veiligheidsvoorzieningen.

Fiat Private Lease

Het private leasen van een Fiat wordt steeds populairder. Bij private lease rijd je voor een vast bedrag per maand in een nieuwe auto. Hierbij zijn alle kosten inclusief. De kosten voor afschrijvingen, een allrisk-autoverzekering, motorrijtuigenbelasting, reparatie, onderhoud, pechhulp en banden zijn inclusief. Alleen de brandstofkosten komen er nog bij. 

Fiat 500 Private Lease

Hij heeft een geweldig leuk uiterlijk en is met zijn compacte buitenmaten en voldoende binnenruimte prima inzetbaar als stadsauto. De Fiat 500 is en blijft een icoon.

Via Fiat 500 Private Lease is het mogelijk om de nieuwe Fiat 500 Hybrid te rijden voor een vast bedrag per maand. De Fiat 500 Hybrid is zuiniger en milieuvriendelijker dan voorheen.

Fiat Panda private Lease

De Fiat Panda werd in 1908 geïntroduceerd en bleef met minimale wijzigingen tot 2003 in productie. De tweede generatie, die vaak de nieuwe Panda wordt genoemd, werd in 2004 Auto van het jaar.

De nieuwe Fiat Panda heeft een rijke uitrusting gekregen en talrijke technische innovaties. De hybride motoren garanderen een lage C02 uitstoot en zuinig brandstofverbruik. Via Fiat Panda Private Lease is het mogelijk om voor een laag maandbedrag in een hele praktische stadsauto te rijden.  

500X

De in 2014 op de autobeurs Mondial de l’Automobile in Parijs gelanceerde 5-deurs hatchback Fiat 500X weinig op de oorspronkelijke 500. Van een kleine stadsauto is de 500 namelijk uitgegroeid tot een hoge cross-over in de compacte middenklasse. De 500-naam wordt tegenwoordig vooral gebruikt om de exclusievere Fiat-lijn mee aan te duiden. Desalniettemin zijn het front en de grille van de Fiat 500X schatplichtig aan de iconische A-klasser. En ook het interieur roept er herinneringen aan op. Fiat 500X Private Lease is vanaf de lancering snel groeiend.

Tipo

In 2020 is de Fiat Tipo vernieuwd. De nieuwe Fiat Tipo heeft een compleet nieuw interieur met daarin o.a. een touchscreen van 10,25 inch waarmee je de belangrijkste functie bedient. Op het nieuwe digitale instrumentencluster kun je bovendien de belangrijkste autogegevens aflezen.

De allereerste Fiat Tipo werd gemaakt tussen 1988 en 1995. De Tipo was destijds de opvolger van de Fiat Ritmo. In 2016 introduceerde Fiat een nieuwe versie van deze 4-deurs auto als opvolger van de Fiat Bravo. 

Het uiterlijk van de nieuwe Fiat Tipo is volledig opgefrist en oogt moderner, eleganter en dynamischer. De nieuwe voorkant heeft een vernieuwde grille met het nieuwe Fiat-logo en Fiat-belettering. De lampen zijn opnieuw ontworpen en hebben full LED-technologie. Voordelig in een Tipo rijden kan via Fiat Tipo Private Lease

Private Lease

Fiat modellen zijn met een laag maandbedrag populair in Fiat Private Lease. In het private lease maandbedrag zijn de kosten inbegrepen voor: wegenbelasting, all-riskverzekering, afschrijving, reparatie en onderhoud, bandenservice, internationale pechhulp.

Wil je leasen, maar heb je nog geen idee welke auto bij je past? Een Private Lease Vergelijker biedt dan uitkomst. Filter in de private lease-vergelijker op verschillende categorieën. Bepaal bijvoorbeeld je budget, de looptijd, het aantal deuren en het aantal kilometer dat je verwacht te rijden. Je ziet nu precies welke auto’s aan jouw wensen voldoen.

Regelmatig hebben aanbieders scherpe aanbiedingen. Het is de moeite waard om dit goed in de gaten te houden want een korting van €20 per maand levert je, bij een looptijd van 60 maanden, een totaalvoordeel op van € 1.200. Maar is een goedkope deal ook daadwerkelijk een goede deal? Dit is helaas zeker niet altijd het geval. Contractvoorwaarden zoals een strenge opzegvoorwaarden of een hoge meerprijs per kilometer kunnen een private lease aanbieding toch minder aantrekkelijk maken.