Bedrijf Register
Image default
Detailhandel

Ergonomische bureaustoelen voor een gezonde werkplek

Veel zitten is niet goed voor de gezondheid. Het is helemaal funest wanneer jouw stoel niet comfortabel genoeg zit. Een verkeerde bureaustoel en daardoor een verkeerde zithouding kan veel fysieke ongemakken geven die op den duur schadelijk kunnen zijn voor je lichaam. Nek- en schouderklachten, maar ook rugklachten kunnen na jaren van slecht zitcomfort chronische kwalen opleveren. De oplossing voor deze problemen is het aanschaffen van een ergonomische bureaustoel. Welke soorten ergonomische bureaustoelen zijn er? En hoe weet je of je de goede stoel hebt? In dit artikel vertellen we je meer over ergonomische bureaustoelen.

Soorten ergonomische bureaustoelen

Ergonomische bureaustoelen heb je tegenwoordig in allerlei soorten en maten, en van diverse materialen. Zo kun je een stoel uitkiezen die bij jouw interieur kleurt en geschikt is voor waar jij het voor wil gebruiken. Een gamestoel zal jouw zithouding automatisch verbeteren wanneer je een stoel zoekt om uren achter elkaar ongestoord in te kunnen gamen. Een ergonomische bureaustoel heeft allereerst een verstelbare lendensteun. Deze steun corrigeert, mits goed afgesteld, gelijk de zithouding waardoor verschillende klachten minder worden. Bekijk hier ons assortiment ergonomische bureaustoelen.

Welke stoel past bij jou?

Een verstelbare lendensteun geeft steun aan je rug. Het helpt hierdoor niet alleen (verdere) rugklachten voorkomen, maar corrigeert ook direct de houding van de nek en schouders. Daarnaast zijn er ergonomische bureaustoelen met een verstelbare zithoogte, met name handig als je heel groot of juist klein bent. Ook de zitdiepte is bij verschillende stoelen aanpasbaar en meet zich aan de hand van de lengte van je benen. Een verstelbare rugleuning is een must om je rug goed in de leuning te plaatsen bij iedere beweging die je maakt. Tot slot zijn er stoelen met een verzwaarde gasveer voor een hogere belastbaarheid.

Balanskruk iets voor jou?

Een balanskruk is een kruk met een ‘wiebelend’ zitvlak, hierdoor is je lichaam constant bezig om in balans te blijven. Hierdoor worden veel spiergroepen aangesproken en sta je sneller op om even van je werkplek weg te lopen. Veel mensen die op kantoor werken wisselen af tussen een balanskruk en goede bureaustoel. Zo werk je niet constant in dezelfde zithouding.