Bedrijf Register
Image default
Detailhandel

Dit is waarom een stevige regenjas een must is

Dit is waarom een stevige regenjas een must is

Met het klimaat in ons land ontkomen we er niet aan dat we meerdere dagen per jaar te maken hebben met een flinke bui regen. Hoe fijn is het dan dat we de beschikking hebben over een goede stevige regenjas, die ons kan beschermen tegen niet alleen de regen, maar ook de kou. Want hoewel we toch echt liever lekker warm binnen blijven, kan het zijn dat we om wat voor reden dan ook naar buiten moeten tijdens deze brute weersomstandigheden. Hierbij kun je denken aan een wandeling met de hond of een ritje naar de supermarkt omdat de koelkast nagenoeg leeg is. Heb jij nog geen goede regenjas, dan hebben wij een aantal reden waarom het zeker aan te raden is om er één aan te schaffen.

 

Ze zijn waterdicht

Een niet geheel onbelangrijke eigenschap van een regenjas, is dat ze waterdicht zijn. Of je nu kiest voor een regenjas voor volwassenen of een regenjas kind, in beide gevallen is het belangrijk om hier goed naar te kijken. De keuze is namelijk enorm, wat dus ook betekent dat er verschil zit in kwaliteit en ook bepaalde uitvoeringen van materialen. Met de juiste regenjas is het geen enkel probleem om bijvoorbeeld met de fiets op pad te gaan, zolang je maar wel zorgt dat je goed kijkt naar de ritssluitingen van een jas. Je vraag je natuurlijk vast af waarom. De ritssluitingen zijn namelijk de enige mogelijkheid voor water om naar binnen te dringen. Kies daarom dus ook voor een regenjas waarbij je de mogelijkheid hebt om deze goed af te kunnen sluiten. Dit kun je doen door te kijken of er nog een flap overheen valt of dat de rits niet kan worden bedekt.

 

Eenvoudig mee te nemen

Er kunnen zich bepaalde situaties voordoen waarbij je niet direct een regenjas heren nodig hebt, maar het wel handig kan zijn om er eentje mee te nemen. Stel dat je iedere dag met de fiets naar je werk gaat, dan kan het altijd een keer voorkomen dat het begint te regenen. Los van het feit dat je keurig de buienradar in de gaten houdt, kan het zijn dat het vanaf een uur of 15.00 ‘s middags begint tot een uur of 20.00 ‘s avonds. Je blijft dan natuurlijk niet wachten, aangezien de rest van het gezin ook op je wacht. Door standaard een regenjas in je tas te hebben zitten, ben je dus niet afhankelijk van of het droog wordt, maar kun je met een gerust hart naar huis toe fietsen. 

 

Gemakkelijk over je normale kleding te dragen

Een regenjas is ervoor bedoeld om over je normale kleding te kunnen dragen. Let er daarom dus ook op dat je er rekening mee houdt dat je de jas niet te klein koopt en bij voorkeur past met de kleding die eigenlijk dagelijks draagt. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het dragen van een t-shirt onder een regenjas zelden tot niet voorkomt. Op het moment dat je namelijk een t-shirt draagt, is de kans op regen vrijwel nihil.